Debut startklass

Lite väl sent blogginlägg, men här kommer det, bättre sent än aldrig 😉

Tjapp debuterade på tävlingsplanen 18 maj, i startklass, vet inte vad klockan var när vi gick in på planen som ett av de sista ekipagen, men den var iaf efter midnatt, kul att tävla på natten, speciellt här uppe vart ljuset är med oss, även om värmen var någon annan stans.

Och, vilken känsla att kliva över ringbandet med honom, klistrad vid min sida, med en blick som sa, ”KOM IGEN MATTE, DET HÄR KAN JAG!”
Vi har tränat en del helhet, och det skulle bli spännande och se hur han svarar på det, och även att arbeta utan belöning.. Uppställning och så kör vi igång, ett långt följsamhetsprogram, men han vek inte undan en enda sekund, förutom en liten överrotation i vänstersväng som gjorde att han tappade positionen lite, men jobbade sig snabbt och fint tillbaka, snygga raka halter, och enormt fin position, det gav 9,5 poäng! Underbart, vi är på gång! Inkallningen, kommer han stanna kvar eller tjuvar han? Nejdå, han satt kvar, och gör en fin inkallning, som ger en 9a! Det var även en hel del transporter, då allt utgick från samma punkt, så efter varje moment fick vi gå tillbaka till samma punkt, men han kan ju det 😉 Ja, vad ska man säga om resten av momenten, han sopar till med 10 på resten!! Slutar på 195 poäng (av 200) klassvinst och uppflytt!! Och, han visade inga tendenser till att fundera på vad vi höll på med!! Underbara lilla blådåre ❤ Vi strök våran start på lördagen, då det kändes onödigt att gå in igen, och att han kanske börjar fundera på vad tävling är, och att det inte kommer någon belöning, vi tar det lugnt!

Film för de som vill se tävlingen:Tjapp Startklass

Turbo startade klass 3 båda dagarna, och gör två fina tävlingar, de saker som strulade på fredagen fixade han på lördagen och tvärt om.. vi nollar inga moment, men får avdrag för tempo på några moment som var hyfsat felfria, vilket känns tråkigt, och det gör att jag lägger ner lydnadslydnaden med honom, Turbo är ingen snabb hund, han är aldrig långsam, han galopperar alltid, men det sprutar inte om honom, och hade han varit en annan ras så hade det kanske fungerat, men som en liten vallhund, så förväntas det att det ska se fräsigt ut, och det är inte Turbos stil.. Vi får se om vi tar upp det när vi är färdiga med brukset, där trivs vi bättre 😉 Han fick ihop 2 andra pris med 240 poäng båda dagarna, så nära, men inte nog..

Trökk har varit till Dala Floda och lekt i skogarna, så han har nu ett mycket väl godkänd MT, med 499 poäng! Därmed kan han sätta KORAD framför sitt namn ❤ Han hade nog kunnat göra MT varje dag, det var så roligt tyckte han!

Trökk MT

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s