Utrustning

grönrosaNu finns det även en sida för utrustningen, jag tillverkar selar, halsband, koppel m.m och utvecklar hela tiden nya produkter och färger.

På Facebook finns ett album med olika färgkombinationer, och selar/halsband. Tveka inte att höra av er om ni har några frågor!

ALBUM

 

Annonser

Sponsor ekipage sökes!

IMG_2643.jpgHar funderat på detta med sponsor ekipage, och om det är något för mig. Jag tror det, och har bestämt mig för att försöka och se hur det fungerar! En satsning, men hej, man måste våga för att vinna!

Så, hur har jag tänk att det ska fungera?

Dels så ska ju jag få något ut av det, som marknadsföring och nya kunder, vilket innebär att de som jag väljer ut kommer att hjälpa mig med detta.

Jag vill att de jag väljer att ingå ett samarbete med är aktiva på sociala medier, och hemsida/blogg. Aktiva med bilder och filmer, och som syns utåt, de ska träna hund på ett positivt sätt och utstråla glädje och samarbete i sin träning.

Det ska vara tävlingsekipage som redan tävlar inom den gren de är aktiva i.

Det kan vara:
Bruks
Lydnad
Utställning
Jakt
Drag
Agility
m.m

Det jag erbjuder kommer att vara Privat träning mot gemensamt uppsatt mål, privat lektioner, coachning och samarbete. Friskvård och fysisk träningshjälp.

Det är bra om ekipagen har möjlighet att ta sig till mig för uppföljning, dokumentation och träning.

Det kommer ev. finnas plats för ekipage där uppföljning sker online, via filmer och telefon/mail.

Ni är en del av Team TopDog och representerar teamet på ett positivt och bra sätt.

Från början tänkte jag ha två ekipage, men den siffran är inte spikad, så skicka in en ansökan med info om er och eran satsning 🙂

Är ni intresserade? Skicka mig ett mail / PM. 🙂
cari@topdog.se

Snabba gripanden och ordförståelse

När jag har tid spenderar jag tiden i träningslokalen, så enormt effektivt och härligt att träna inne i värmen på vintern!! Tror att jag tränat fler gånger den här vintern, än jag gjort tillsammans på tidigare vintrar, det att träna i snålblåst eller -40 grader är inte så lockande så då blir det mest småträning hemma utan någon planering, men nu, nu har vi en lokal!!!

Det att driva lokalen kräver massor av arbete, och jag hoppas att tiden ska ge erfarenhet och rutiner, nu försöker jag komma fram till hur det ska fungera på bästa sätt! Det är roligt att den är uppskattad och jag vill att alla ska trivas där!

Träningen går framåt, och det är så roligt med utveckling, för varje hund så prioriterar man olika saker, med Trøkk har jag lagt en hel del fokus på tempo och ”ta i” övningar, vilket han inte behöver, då han har mycket av det i sig, nu fokuserar vi mycket på stadga och fokus, vilket han fixar galant! Vi jobbar med ordförståelse, vilket jag kanske slarvat med med de andra hundarna och påbörjat allt för sent, och jag tror att ju senare vi lär de att lyssna innan de agerar, ju svårare blir det att få en riktigt bra ordförståelse, så den här gången leker jag in det.
Det att lägga in ”nonsens” ord som inte betyder något för hunden blandat med ett kommando den kan är ju bra träning, och det kör jag mycket på ”varsågod” träningen, du får endast ta godiset i min hand på rätt signal… Men, för att utmana honom lite så körde jag kommandon han kan (rätt bra) blandat med belöningssignalen ”YES” som är hans favvo ord.. jag har en synlig leksak, säger ”YES” och han får leka, kör så några gånger, för att helt plötsligt byta ut ”YES” kommandot mot ett annat, som uppmanar han att utföra ett beteende, ex.vis ligg. I filmen kör jag ligg (DEKK) och Stuts (Hoppa) Detta blandar jag med att direkt säga ”YES” Utför han rätt så får han så klart ”YES” kommando och belöningen, felar han, så retar jag honom, vinner leksaken själv, eller äter godiset.  Ett träningspass, lite för långt, då han blir lite trött, men helt oredigerat.

Nästa film börjar jag med snabba gripanden, har jobbat mycket med att hålla fast, lugn i hålla fast beteendet, att snabbt gripa från marken, men från handen har jag medvetet behållit ett lugn, för att inte få stress och tugg, jag använder mig mycket av omvänt lockande i hålla fast.
För att få snabba gripanden från handen hetsar jag upp han lite, och låter han jaga i kapp rullen för att gripa, när han griper belönar jag med belöningssignalen och han får belöningen, i början godis, men byter till leksak. Sen sätter jag ihop det snabba gripande med ett lugnt håll fast.  Släpper han rullen eller inte griper den snabbt nog retar jag honom / vinner den, det går han igång på.. Även här ett träningspass som är oredigerad..

Hur tränar ni?

Man måste våga för att vinna…..

Och om jag vinner, återstår att se.. men nu har jag iaf vågat!! Känns spännande, nervöst, pirrigt, och enormt kul!!

Idag har jag skrivit på hyresavtalet på min nya lokal! Känns så spännande!!
Den beräknas vara färdig 1 december, då rullas den gröna mattan ut och vi kan börja träna inomhus!! Lokalen är ca 145 kvadratmeter öppen yta, och det räcker till för att träna rätt mycket! Verkligen något vi saknat här i Kiruna, och nu blir det verklighet! Så jag hoppas verkligen att den kommer användas, och att det finns ett behov, så kanske vi kan få en större hall i framtiden!

Nu planeras några väldigt intressanta kurser under vinter, med inhyrda instruktörer, även föreläsningar! Så TopDog Hundarena kommer vara ett hett ställe i vinter 😉

Leta upp gruppen TopDog Hundarena på Facebook, för information, eller gilla sidan TopDog för info om kurser m.m

Hög på spår!

Hundträning är verkligen något som kan ge energi! Att ha det där träningspasset som ger en ett lyckorus och man går nästan på moln, det är väl just av den anledningen som vi fortsätter även när det går dåligt! Och skulle det alltid går strålande hade ju lyckorus känslan uteblivit tillslut..

Igår var en dag som gav en hel del lyckorus!
I onsdags kväll gick Jesper ut ett spår åt Turbo medan jag var på möte, och vi skulle gå det när jag kom hem, Dog Track appen är ju perfekt, Jesper gick spåret, och sedan mailade han det till mig! 1 km, med upptag. Det var mörkt och blåsigt, men jag släppte han på upptaget, han letade och kollade av lite, sen sög han fast i spåret och jag följde efter, ut på vägen.. Jaha, bakspår! Jag bestämde mig för att avsluta och åkte hem, i hopp om att han skulle förstå att det inte gav nåt!

Dagen efter gick vi dit på morgonen, då hade spåret legat 14 timmar, och jag tror nog att den längsta liggtid Tubo haft är kring 2 timmar.. Men, det kan ju inte gå sämre än dåligt!?

Släppte han, han letade och tog spåret, åt rätt håll! Och spårade på, han fick vara mer noggrann och höll lite lägre tempo än han brukar, men han tog sig runt utan problem!!!
Duktig blå!

På eftermiddagen skulle vi spåra på stan med valparna, och jag tänkte utmana Turbo igen, med ett asfaltspår, vilket han knappt gått förut, vi har mest spårat i skogen, och på grus / sand, men han har ju spårat över vägar.. Nu i efterhand kanske det var lite dumt av mig att direkt utmana honom med så mycket störning..

Jag la iaf ett spår som började på parkeringen utanför Rusta, gick upp till Rusta, förbi ingångarna till Rusta, Ö&B och Björkis, ut på parkeringen igen och över på grusplanen, totalt 200 meter.. Lite svajigt i början, men när han väl sög fast i mitt spår, så gick han där, hörde tydligt nosen arbeta, och han gick verkligen igång på det! Mycket människor som rörde sig, många dofter och störningar, men han gick som en dammsugare!

Ibland underskattar vi hundens nos förmåga, det är helt otroligt, och så fascinerande, att de kan sortera ut våran doft, endast vid att vi gått där, precis som alla de andra människorna som gick där, man blir tårögd och imponerad!!!

Trøkk fick ett parallell spår med sin syster Lycka på grusplanen utanför Rusta, även den med massor av dofter, harar m.m, men han har grymt fokus i spåret!!

Takida fick sitt andra spår för säsongen, på en gräsmatta, gick strålande! Och Eye fick även hon ett grässpår, och lika stort spårintresse där som hos Trøkk!!!

Film på Turbos spår:

https://youtu.be/E_cEAcW6HPE